ChocoNieuws

Check hier het laatste nieuws uit de wereld van cacao

03.12.2019

Een groep cacaobedrijven, NGO's en keurmerken willen wetgeving om duurzame cacao te stimuleren. Met een statement gericht aan de EU proberen ze dat voor elkaar te krijgen.

↗ www.confectionerynews.com
25.11.2019

Goed nieuws uit een ander West-Afrikaans land! Het ministerie van Financiën in Liberia kondigde aan om samen met het Internationaal Fonds voor Landbouw ontwikkeling 23 miljoen dollar te investeren in de landbouw. Ze refereerden hierbij aan de cacaosector en hopen dat deze hierdoor een boost krijgt.

↗ www.liberianobserver.com
25.11.2019

Met de feestdagen in aantocht is chocolade enorm populair. Zo populair dat mensen het zelfs stelen. In Oostenrijk is 20 ton chocolade meegegeven aan een chauffeur met valse papieren. De vrachtwagen moest naar België maar is daar nooit aangekomen. De lading had een geschatte waarde van 50.000 euro.

↗ www.ad.nl
18.11.2019

De directeur van Kuapa Kooko Unlimited heeft gezegd dat alle cacao-depots weer open moeten. Een aantal werd gesloten na de gruwelijke moord op de Kuapa Kooko manager in het Tepa district in Ghana.

↗ www.ghanaweb.com
13.11.2019

Met een investering van 600 miljoen dollar wil de Ghanese overheid de cacaoproductie een boost geven. Van dat geld worden onder andere nieuwe opslaghallen voor cacao gebouwd.

↗ www.ghanaweb.com
11.11.2019

Uit een rapport van Break Free From Plastic blijkt dat Nestlé, Mondeléz en Mars in de top tien plastic vervuilers ter wereld staan. Het rapport is gebaseerd op vijfhonderd opruimacties in vijftig landen over de hele wereld.

↗ nl.express.live
04.11.2019

De Spaanse krant El Diaro schrijft dat in kassen in Andalusië verschillende pogingen worden gedaan om cacaobomen te telen. Als dit lukt zou dit de eerste cacao zijn die in Europa is geteeld.

↗ inspanje.nl
28.10.2019

Aldi legt dit jaar voor het eerst enkel en alleen Fairtrade Chocolade in de schappen tijdens de feestdagen. Uit onderzoek van Stichting Max Havelaar en Fairtrade Nederland blijkt dat vorig jaar een derde van de Nederlanderse huishoudens koos voor Fairtrade chocolade. En de rest van het jaar..?

↗ www.distrifood.nl
21.10.2019

Ghana en Ivoorkust zijn het zat en stellen een ultimatum. Wanneer de cacaoboeren niet beter betaald krijgen, wordt de cacao niet meer als duurzaam verkocht. Analisten hebben hun twijfels bij het ultimatum. Zij denken dat een hogere cacaoprijs bijdraagt aan misstanden in de industrie.

↗ www.rtlnieuws.nl
14.10.2019

Uit onderzoek van duurzaamheidsactivistengroep Green America blijkt dat grote chocoladebedrijven nog altijd falen als het gaat om het uitbannen van ontbossing en kinderarbeid in hun keten. Godiva, Ferroro en Mondeléz komen er het slechtst vanaf. Mars en Nestlé doen het net iets beter.

↗ www.japantimes.co.jp
08.10.2019

Boeren zijn bang dat bonen kunnen gaan rotten vanwege de hoge luchtvochtigheid. Vorige week heeft het flink geregend in de meeste cacaoteeltregio's van Ivoorkust. Regen kan de oogst stimuleren, maar teveel regen is niet goed voor de cacaoboon.

↗ www.reuters.com
01.10.2019

Op 1 oktober wordt jaarlijks de farmgate prijs vastgesteld. Ivoorkust heeft de prijs met tien procent verhoogd ten opzichte van vorig jaar. Ghana verhoogde de prijs met 8,4 procent.

↗ www.bloomberg.com
18.09.2019

Ghana en Ivoorkust overwegen een plafond voor de productie van cacao. Dit moet de wereldmarktprijs ondersteunen en overproductie tegengaan.

↗ www.reuters.com
13.09.2019

Feest! Het is vandaag Internationale Chocolade Dag. Deze dag wordt jaarlijks op 13 september gevierd. De dag waarop in 1857 Milton S. Hershey werd geboren. De Amerikaanse banketbakker was de oprichter van de beroemde Hershey Chocolate Company.

↗ www.destentor.nl
12.09.2019

Alle problemen in de cacaosector hebben een gemeenschappelijke oorzaak, zeggen Fairtrade en chocolademerk Tony's Chocolonely: extreme armoede. Om die tegen te gaan, introduceren beide organisaties nu een nieuwe standaard voor de industrie: 1 euro en 90 cent per kilo cacao.

↗ weekend.knack.be
11.09.2019

De overheden van Ghana en Ivoorkust ontmoeten grote chocoladeproducenten om te praten over duurzaamheid. Ze willen dat er ingrijpende veranderingen plaats vinden. De ontmoeting vindt plaats in Abidjan. Wat deze veranderingen zijn, moet nog blijken.

↗ www.marketscreener.com
03.09.2019

Zware regenval tempert de verwachtingen van cacaoboeren in Ivoorkust. De regen dreigt de kwaliteit van de bonen in gevaar te brengen. Er ontstaat angst voor overstromingen en gewasziekten bij de boeren.

↗ www.standardmedia.co.ke
17.08.2019

De cacaoboeren in Ivoorkust zijn blij met het weer van de afgelopen week. Weinig regen maar wel een goed vochtgehalte in de grond, wijzen op een mooie start van het grote oogstseizoen.

↗ www.reuters.com
14.08.2019

In Japan vervangt Nestlé de plastic verpakkingen van Kitkat door papieren verpakkingen die je kunt vouwen tot origami.

↗ www.independent.co.uk
07.08.2019

Twee Amerikaanse senatoren willen cacao afkomstig uit Ivoorkust weren. De bewijzen voor kinderarbeid zijn volgens hen te groot. Maar volgens de First Lady van Ivoorkust zou zo'n importverbod juist de positie van zowel boeren als kinderen schaden.

↗ www.washingtonpost.com