Uitslag IPSOS

Een groep van vijf mensen kreeg vijf verschillende verhalen over ons sapje voorgeschoteld. Zij mochten zeggen wat ze goed of juist niet goed aan de verhalen vonden en welke hen het meeste aantrok. Uiteindelijk leidde dit tot de volgende top vijf.

Het verhaal dat overduidelijk het beste aansloeg was dat van ' genieten met een goed gevoel' Alle vijf de testpersonen kozen deze unaniem als beste. 'Exclusief genieten' was de onbetwiste nummer twee. Wederom met vijf stemmen. Nummer drie en vier lagen dicht bij elkaar. Met drie stemmen tegenover twee stemmen won het 'duurzaam drankje' verhaal nipt van het 'sportdrankje' verhaal. De nummer vijf was ook unaniem: 'Gezond sapje'. Hieronder staan de verschillende verhalen op een rij.

1. Genieten met een goed gevoel
We kunnen tegenwoordig niet alleen maar cosumeren zonder aan de consequenties te denken. Eigenlijk moeten we allemaal wat meer verantwoordelijkheid nemen om bij te dragen aan een betere wereld. Dat kunnen we door te kiezen voor eerlijke producten. Nu is er May Say een heerlijk fris drankje dat lekker is voor jou en goed is voor de wereld. Hiermee voel je en doe je goed! Jarenlang werden cacaovruchten uitsluitend gebruikt voor chocola. Inmiddels hebben we ontdekt dat er veel meer mogelijk is met deze vrucht. Bij het breken van de vruchten komt namelijk een heerlijk sap vrij, dat niet verloren hoeft te gaan. Zo biedt dit sap boeren een extra inkomen en draagt bij aan een positieve ontwikkeling van de gemeenschap in West-Afrika. May Say betekent dank je wel in het Ghanees.

2. Exclusief genieten
Ik houd van drankjes met een verhaal. Het gaat vaak om nieuwe bijzondere smaken en drankjes die niet massaal worden geproduceerd. Dit zie je bijvoorbeeld bij speciaal bieren terug, maar nog niet veel bij sappen of waters. Nu is er Acoco een bijzonderen exotisch drankje uit de Kumasi-regio. Het drankje heeft een verrassende lychee-smaak. Je kunt het puur drinken, mixen met bruiswater of in een cocktail. Een drankje om bewust van te genieten. Acoco is een onontdekt drankje dat tot nu toe alleen bekend is bij de lokale bevolking. Het is een natuurlijk sap dat vrijkomt bij het openbreken van de cacaovrucht. Het wordt direct na het plukken op de plantage verwerkt door de boeren zelf, waardoor het zijn pure smaak behoudt.

3. Duurzaam drankje
Als ik kan, kies ik voor duurzame en eerlijke producten, omdat ik vind dat deze lekkerder zijn en van betere kwaliteit, maar vooral ook beter voor de wereld. Nu is er Akwaba een heerlijk sap uit Ghana – een honderd procent fairtrade product waarbij we een stap verder gaan. De boeren worden nu mede-eigenaar van het product waardoor ze delen in de winst. Dit sap komt uit de cacaovrucht en geeft een extra inkomensstroom voor de gemeenschap. Ook worden vrouwen nu betrokken in het productieproces, zodat ook een eigen inkomen krijgen. Dit is een enorme stap voorwaarts voor de boeren in de cacao-industrie.

4. Sportdrankje
Ik sport graag en veel. Ik heb dan behoefte aan extra energie en grijp vaak naar te zoete drankjes met suiker, terwijl ik weet dat het eigenlijk niet goed voor me is.
Nu is er Kumasi, een heerlijk verfrissen sportwater dat langdurig energie geeft en bovendien super gezond is.
Kumasi is het water van de cacaovrucht, afkomstig uit Ghana. Het is van nature rijk aan proteïne. Het bevat magnesium, goed voor spieren en botten en draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid.
Het is 100% natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen of toegevoegde suikers.

5. Gezond sapje
Mineralen zijn stoffen die je lichaam niet zelf aanmaakt maar essentieel zijn voor je gezondheid. Het is dus wel lastig om er dagelijks voldoende van binnen te krijgen. Je kunt extra supplementen slikken, maar het kan ook via lekker eten of drinken. Nu is er een heerlijk fris sap met lychee smaak dat boordevol mineralen zit en dus super gezond. Dit sap kan alleen uit de cacaovrucht gehaald worden en is daardoor uniek in zijn soort. Het gaat om de volgende mineralen:
1. Kalium; verwijdert afvalstoffen in je lichaam. 2. Magnesium; ook wel het anti stress mineraal genoemd en goed voor zenuwen. 3. IJzer; voor weerstand.

Alle themas